Jaakko Daniel Oy on kuvitteellinen, eteläpohjalainen, keskisuuri yritys, joka tuottaa kauraviskiä. Yritys priorisoi myyntiresurssinsa prospekteihin, joita tekoälyllä varustettu ohjelmisto pitää todennäköisimpinä ostajina.

Jaakko Danielin ulkomaankauppa on keskittynyt etenkin Venäjälle, Viroon ja Ruotsiin. Viskin vienti naapurimaita kauemmas on ollut olematonta. Yritys käyttää niitä rahoitusinstrumentteja, joista sillä on aiempaa kokemusta. Isoja kauppoja on menetetty, kun yritys ei ole osannut räätälöidä erilaisia rahoitusvaihtoehtoja tapaus- ja maakohtaisesti.

Eräänä päivänä venäläisen Murmansk Babkan pääjohtaja saapuu Kauhavalle Jaakko Danielin toimistolle myyntineuvotteluun. Yrityksen kanssa on neuvoteltu jo pitkään ja hyvin suuri osa Jaakko Danielin resursseista on käytetty nimenomaan tämän kaupan sinetöimiseen.

Pääjohtaja haluaa vielä tutustua kauraviskin valmistusprosessiin. Tislaamo on selvästi hänen mieleensä. Mutta neuvottelu kestää ja kestää, eikä yhteistä säveltä tunnu löytyvän. Jaakko Danielin toimitusjohtaja haluaa rahat heti, kun taas ostaja haluaa mahdollisimman pitkän maksuajan. Lopulta Jaakko Danielin johto myöntyy antamaan ostajalle maksuaikaa. Toimitusehdoksi sopimuksessa sovittiin EXW. Neuvottelijat kättelevät sopimuksen merkiksi ja allekirjoittavat sopimuksen.

Toimituspäivänä kauraviskit pakataan ostajan järjestämään rekkaan. Seuraavana aamuna Jaakko Danielin toimitusjohtaja saa kuljetusliikkeeltä puhelun, jossa kerrotaan rekan suistuneen ojaan Sodankylän lähellä. Rekka pääsee jatkamaan matkaa, eikä henkilövahinkoja sattunut, mutta osa kuormasta on sirpaleina. Toimitusjohtaja vastaa, ettei tämä ole enää hänen ongelmansa, sillä sopimuksen toimitusehdossa luki selvästi EXW, jolloin ostaja vastaa kuljetuksesta ja siihen liittyvistä riskeistä.

Murmansk Bubkan pääjohtaja soittaa Jaakko Danielin toimitusjohtajalle vihaisen puhelun, että he maksavat vain ehjistä pulloista. Jaakko Danielin toimitusjohtaja ei suostu siihen missään nimessä ja uhkaa yritystä oikeustoimilla. Lopulta Murmansk Babka saa kuljetusliikkeen vakuutusyhtiöltä murto-osan menetetyn lastin arvosta, jonka he välittävät Jaakko Danielille maksuksi. Jaakko Daniel kirjaa kaupan luottotappioksi.

Tappiollisen kaupan seurauksena Jaakko Daniel on ottanut käyttöönsä remburssin. Remburssilla ostajalle voidaan tarjota maksuaikaa ja samalla myyjä turvaa ulkomaiset saatavat. Jaakko Danielille remburssi on tuonut turvaa niin paljon, että vientistrategia on muutettu aggressiiviseksi. Jatkossa kaikkia panoksia ei enää laiteta vain yhden asiakkaan varaan, vaan ne jaetaan useampaan kohteeseen. Lisäksi yritys on alkanut hyödyntää uusia teknologioita. Ja nykyään neuvotteluympäristönä toimii virtuaaliympäristö, jossa ollaan maailman onnellisimmassa maassa kaurapeltojen keskellä.