21.9.2022


Laurea tarjoaa pk-yrityksille virtuaaliteknologiaa viennin vauhdittajaksi

 

Laurea-ammattikorkeakoulun VIVA – Virtuaaliteknologioista vauhtia pk-yritysten vientiin -hankkeessa yritykset pääsevät osallistumaan webinaareihin viennin ajankohtaisista aiheista, kokeilemaan modernia teknologiaa ja kehittämään omia ympäristöjä virtuaalitodellisuuteen.

 

VIVAan osallistuneet yritykset ovat tunnistaneet virtuaalitodellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia ja hyötyjä esimerkiksi henkilöstön, asiakkaiden ja jälleenmyyjien koulutuksessa sekä myynnissä ja markkinoinnissa.

 

– Hankkeessa on yhteiskehitetty virtuaalitodellisuuteen oppimisympäristöjä muun muassa riskienhallinnasta,  kauppasopimusneuvotteluista ja kestävästä toimitusketjun hallinnasta, kertoo projektipäällikkö Annemari Kuhmonen Laurea-ammattikorkeakoulusta.

 

Kuhmosen mukaan VIVA-hankkeeseen haetaan nyt mukaan yrityksiä, jotka haluavat laajentaa toimintaansa uusille kohdemarkkinoille ja haluavat kokeilla, miten virtuaalitodellisuutta voisi hyödyntää yrityksen kasvussa. Hanke on hyvä työväline kestävään kasvuun, kilpailukyvyn parantamiseen ja henkilöstön jatkuvaan oppimiseen.

 

– Yritykset saavat maksutta käyttöön WondaVR -työkalun, 3DBearin koulutusvideot, käyttötuen ja konsultoinnin vuoden 2023 heinäkuulle asti sekä kaikki hankkeessa kehitetyt oppimisympäristöt, Kuhmonen kertoo.

 

VIVA toteutetaan kokonaan virtuaalisesti. Marraskuussa 2022 jatkuvat VIVAn maksuttomat Power up green export skills -webinaarit. Kevään 2022 webinaarien key note -puheenvuorot ovat saatavilla tallenteina.

 

 

VIVA-hanketta rahoittaa Uudenmaan liitto.